Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

1ο Coding Bootcamp

Μέσα σε ένα εντατικό διήμερο (από Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, 12μμ, έως Σάββατο 17 Οκτωβρίου, 5μμ), οι συμμετέχοντες καλούνται να περάσουν 8 προκλήσεις, από τον προγραμματισμό σε lego, μέχρι την ανάλυση δεδομένων, την παραγωγή μουσικής με κώδικα, την επίλυση αλγορίθμων κλπ. Νέοι φοιτητές που ήδη κερδίζουν χρήματα πουλώντας τις εφαρμογές τους στο Appstore/Market ή έχουν κερδίσει ευρωπαϊκά βραβεία θα είναι μεταξύ των μελών της ομάδας κρούσης που θα τους υποστηρίξει.

Σε ποιους απευθύνεται: Μαθητές Λυκείου και Τρίτης Γυμνασίου. ΔΕΝ απαιτείται προηγούμενη γνώση προγραμματισμού.
Μια προσπάθεια για:
  • να μυηθούν οι μαθητές στην ομορφιά του προγραμματισμού και στη μαγεία της ανάπτυξης εφαρμογών (application development, web, mobile κλπ.) και
  • να καλυφθούν οι περίπου ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας που αναμένεται ότι θα μείνουν ακάλυπτες λόγω έλλειψης ψηφιακών δεξιοτήτων (e-skills) στην Ευρώπη μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
Αιτήσεις συμμετοχής: Συμπληρώστε τη ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ μέχρι 10 Οκτωβρίου 2015. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θέσεις μόνο για 40 μαθητές.
Διεξαγωγή: Στις εγκαταστάσεις του Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin), νέο Incubation Center του Ο Π.Α. (acein.aueb.gr) και στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου.
Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν θα κερδίσουν διάφορα δώρα, ενώ όσοι διακριθούν θα μπορούν να παρακολουθήσουν με υποτροφία το Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας (yes.aueb.gr).
Οργανωτική Επιτροπή/Υπεύθυνοι Σταθμών:   
Αναστασία Γρίβα, Κατερίνα Πραματάρη, Αναστάσης Μπλέτσης, Ιωάννης Πάχος, Μαρία Άννα Μαγγιώρου, Κωνασταντίνος Καρακατσάνης, Ελένη Βλάχου, Πέτρος Δημητρακόπουλος, Γιάννης Μπάτας, Γιάννης Αλεβίζος, Γιουτζίν Τσάτσα.
Συνεργάτες Σταθμών:
Στράτος Τριανταφύλλου, Κώστας Τσιλιβαράκος, Πάνος Τσέτσος, Χρήστος Αντωνόπουλος.

Πηγή: Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας - Ο.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου