Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Κάλεσμα για την δημιουργία Επιστημονικής & Οργανωτικής Επιτροπής για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής Ανοιχτών Τεχνολογιών

Μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας από την Δευτεροβάθμια και την Τριτοβάθμια εκπαίδευση με την υποστήριξη του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ, σχεδιάζουν να διοργανώσουν το 1ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Ρομποτικής ανοιχτών τεχνολογιών και καλούν όσους ερευνητές, ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς ασχολούνται ενεργά με το ανοιχτό hardware και την ρομποτική, να δηλώσουν συμμετοχή  (μέχρι τις 31/01/2018) στην επιστημονική - οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού.

Το λογισμικό ανοιχτού κώδικα και οι ανοιχτές τεχνολογίες δεν αλλάζουν μόνο τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τον κόσμο, αλλάζει και τον τρόπο που ο κόσμος αλληλεπιδρά μαζί μας. Η ρομποτική παίζει όλο και μεγαλύτερο ρόλο στον κόσμο μας και οι ανοιχτές τεχνολογίες αποτελούν ένα από τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της. Οι ανοικτές τεχνολογίες συμβάλουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της πρωτοβουλίας και της δημιουργικότητας. Συμβάλουν στη προσαρμογή των ανθρώπων όλων των ηλικιών, σε μια εποχή γρήγορων ψηφιακών αλλαγών, αξιοποιώντας καλύτερα την ψηφιακή τεχνολογία για τη διδασκαλία, τη μάθηση, ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων που απαιτούνται για τη ζωή και την εργασία σε μια εποχή ψηφιακού μετασχηματισμού · και τη βελτίωση της εκπαίδευσης μέσω καλύτερης ανάλυσης δεδομένων και πρόβλεψης, προοπτικές που τονίζονται ιδιαίτερα στο τελευταίο σχέδιο δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη ψηφιακή εκπαίδευση το οποίο περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ μπορεί να βοηθήσει τους πολίτες της στη προσπάθεια για προσαρμογή στα συνεχώς μεταβαλλόμενα ψηφιακά δεδομένα.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδείξει έργα ρομποτικής των οποίων τεχνικός σχεδιασμός, τα σχηματικά διαγράμματα, και ο πηγαίος κώδικας δημοσιεύονται υπό ένα μοντέλο λογισμικού ανοιχτού κώδικα.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν ομάδες από πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, σχολεία όλων των βαθμίδων καθώς ομάδες από makers-hackers όλων των ηλικιών με έργα και εφαρμογές για ερευνητική-εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον στις επιτροπές του Διαγωνισμού  συμπληρώστε αυτή την φόρμα μέχρι τις 31/01/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου