Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

SchoolAR: Η Γεωγραφία γίνεται τρισδιάστατη!

Η πρώτη δωρεάν εφαρμογή, επαυξημένης πραγματικότητας για σχολικά βιβλία, τώρα διαθέσιμη και για το Δημοτικό!

Τώρα και οι μαθητές του δημοτικού σχολείου μπορούν να ζήσουν την εμπειρία της επαυξημένης πραγματικότητας! Το μάθημα της Γεωγραφίας ΣΤ δημοτικού αποκτά νέες προοπτικές, παρουσιάζοντας το γαλαξία μας σε μία πρωτότυπη διάσταση. Ως βάση για τον σχεδιασμό της εφαρμογής SchoolAR-Γεωγραφία, επιλέχθηκε η πρώτη ενότητα του σχολικού εγχειριδίου τηςΓεωγραφίας ΣΤ δημοτικού που έχει τίτλο «Η Γη ως ουράνιο σώμα». Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του βιβλίου οι αναγνώστες έχουν την δυνατότητα, με την χρήση κινητών συσκευών (tablets και κινητά τηλέφωνα), να θαυμάσουν το ηλιακό μας σύστημα μέσω τρισδιάστατων κινούμενων μοντέλων , να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά βίντεο από τις εικονικές οθόνες που εμφανίζονται πάνω στο βιβλίο και τέλος μπορούν να ελέγξουν τις γνώσεις τους απαντώντας σε διάφορα κουίζ. Εγκαταστήστε την εφαρμογή, εστιάστε πάνω σε εικόνες του βιβλίου και απολαύστε τον μαγικό κόσμο της επαυξημένης πραγματικότητας.

Για όσους δεν έχουν το βιβλίο μπορούν σε αυτή τη διεύθυνση (ψηφιακό βιβλίο) να βρουν ψηφιακά τις σελίδες, να τις ανοίξουν σε μία οθόνη υπολογιστή και να εστιάσουν με την κινητή τους συσκευή πάνω στην εικόνα ώστε να εμφανιστούν τα αντικείμενα.
Το SchoolAR είναι μία ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτική εφαρμογή για tablets και κινητά τηλέφωνα. Σκοπός της εφαρμογής είναι να γνωρίσουν οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί ή και απλοί χρήστες τις δυνατότητες της Επαυξημένης Πραγματικότητας.

Η εφαρμογή είναι ελληνική και είναι προϊόν συνεργασίας του δημιουργού και σχεδιαστή εκπαιδευτικού πληροφορικής Γεωργίου Σωτήρη με την ερευνητική ομάδα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Ρόδου, ‘Media Pedagogy Research Group‘. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας θα ελεγχθεί η δυναμική του εργαλείου ως εποπτικό και διδακτικό εργαλείο αλλά και οι πιθανές αλλαγές που απαιτούνται, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικό.

edu.ellak

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου